سئو چیست؟ هر آنچه که یک کارفرما باید بداند

سئو چیست؟

در حال بارگذاری...

سه حرف و یک دنیا ابزار و تجهیزات و تکنیک. سئو یک کلمه سه حرفی است که می‌تواند دنیایی متفاوت در اینترنت را برای هرکسی رقم بزند. محبوبیت، درآمد، شهرت، تبلیغات، فروش و هر چیزی که در اینترنت به دنبال رسیدن به آن هستید، به سئو نیاز خواهد داشت. سرچ کنسول، بک لینک، کلمات کلیدی، متا تگ‌ها، ترافیک سایت، بانس ریت، نرخ تبدیل، بهینه سازی سایت و هزاران عبارت و اصطلاح دیگری که احتمالاً به گوش شما خورده است، همگی اصطلاحات، ابزارها و راه کارهایی برای حل یک مشکل برای سایت‌های اینترنتی هستند، فقط برای اینکه در رتبه بندی گوگل در جای بهتری قرار گرفته و به چشم کاربران بیشتر دیده شوند.

اگر با تفاوت میان رتبه اول و دوم در یک کلمه کلیدی در گوگل آشنا باشید، هرگز سئو سایت را دست کم نخواهید گرفت. این فاصله یک رتبه‌ای می‌تواند تا ده‌ها برابر تفاوت در میزان درآمد و دیده شدن توسط کاربران را برای هر سایتی رقم بزند. من بنیامین ابراهیمی و یک تیم پرتلاش با شما همراه هستیم تا با معجزات سئو یک قدم بزرگ در کسب و کار اینترنتی برای شما برداریم. بهینه سازی سایت و خدمات سئو تنها علاقه‌ای است که ما از جان برای آن مایه می‌گذاریم.

تعریف سئو به زبان ساده

سئو چیست؟ در این بخش سعی داریم تا تعریف سئو را با یک مثال ملموس و آشنا برای شما بیان کنیم. فروشنده دوره گردی را تصور کنید که برای فروش محصولات خود در کوچه و خیابان‌های شهر با یک وانت مدل ۸۹ در حال گشت و گذار است. هیچ ابزاری مانند یک بلندگو نمی‌تواند ارتباط دهنده مناسبی برای این فروشنده زحمتکش با کاربران حاضر در منزل باشد. چراکه پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها نیز هنوز راه حلی برای معرفی محصولات فروشنده دوره گرد قصه ما به کاربران ندارند. حالا تصور کنید که فروشنده از همین یک راه حل نیز استفاده نکند! چه اتفاقی برای دوره گرد خواهد افتاد؟

سئو دقیقاً نقش صدای شما در دنیای اینترنت را دارد. فرقی نمی‌کند که قصد فروش یک بطری آب را دارید و یا برای فروش یک الماس ۱۰ قیراطی سایت خود را راه اندازی کرده باشید. در هر صورت تنها راهکار در دسترس برای دیده شدن در اینترنت و جذب مشتریان، سئو است.

سئو به مجموعه اقداماتی گفته میشه که ما در داخل و خارج سایتمون انجام میدیم تا یک صفحه مشخص از سایت ما در زمان جستجوی یک کلمه مشخص در نتایج صفحه اول گوگل نمایش داده بشه.

سئو مخفف چیست؟

SEO مخفف Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است که به کمک ابزارها و روش‌های تعریف شده صورت می‌پذیرد.

روش‌های افزایش بازدید سایت

افزایش بازدید سایت در اینترنت همان نتیجه‌ای است که تمام تلاش‌ها به دنبال آن است. با افزایش بازدید سایت، کاربران بیشتری وارد سایت شما شده و در نتیجه میزان فروش، بالاتر خواهد رفت. حال از چه تکنیک‌هایی می‌توان برای افزایش بازدید سایت استفاده نمود؟

افزایش ترافیک و ایجاد ترافیک هدفمند نیاز به استفاده از روش‌های خاصی دارد. حتی بسیاری از متخصصین معتقدند که استفاده از چند تکنیک به صورت همزمان می‌تواند نتیجه‌ای به مراتب بهینه‌تر و بهتر برای سایت‌ها رقم بزند. از این رو لازم است در درجه اول با این تکنیک‌ها آشنا شوید و سپس از میان آنها بهترین روش را برای بهینه سازی سایت خود استفاده نمایید. تنها در این صورت است که می‌توانید امیدوار به کسب موفقیت در کسب و کار اینترنتی خود باشید.

گوگل ادورز، تبلیغات کلیکی، تبلیغات سوشیال مدیا و سئو اصلی‌ترین و بهترین ابزارهای مورد استفاده برای افزایش بازدید سایت هستند که در ادامه به تشریح هر یک خواهیم پرداخت. لازم است تا این بخش از مقاله را با دقت بالاتری مطالعه کنید؛ زیرا قرار است بهترین روش را برای مدیریت سایت خود به کار ببندید.

گوگل ادورز

گوگل ادورز یا به اصطلاح مختصر گوگل ادز یک سیستم تبلیغاتی پولی در محیط موتور جستجوی گوگل است. اگر بخواهیم به زبان ساده و بدون نکات فنی به تعریف این سیستم عالی گوگل بپردازیم، می‌توانیم آن را به عنوان یک ابزار تبلیغاتی پولی تعریف کنیم که در استفاده از آن هیچ محدودیتی در قدرت سایت‌ها و رزومه آنها وجود ندارد. با استفاده از این سیستم شما می‌توانید سایت خود را در کلمات کلیدی مختلف به عنوان لینک‌های اول قرار دهید که گوگل این کار را در ازای دریافت مبلغ مشخصی به ازای هر کلیک انجام می‌دهد. در واقع این ابزار می‌تواند به صورت موقت بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد. البته شاید از خود بپرسید که با وجود گوگل ادورز چه نیازی به سئو و بازارهای بهینه سازی سایت و حتی خدمات سئو داریم؟ پاسخ این سؤال خیلی ساده است. تبلیغات گوگل ادز برای مدت طولانی می‌تواند هزینه‌های فوق‌العاده زیادی را روی دست مدیران سایت‌ها باقی گذاشته و عملاً استفاده از آن برای طولانی مدت امکان پذیر نیست.

سیستم طراحی شده گوگل برای گوگل ادز به صورت پرداخت به ازای کلیک کار می‌کند. PPC یا Pay per Click عبارت انگلیسی مخصوص به این سیستم است. به این معنی که شما با قبول شرایط گوگل می‌توانید در کلمات کلیدی که مدنظر دارید، به عنوان سایت اول در رتبه بندی گوگل قرار بگیرید. با استفاده از این تکنیک تبلیغاتی بدون نیاز به هیچ ابزار دیگری با جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر، این کسب و کار شما است که رتبه اول را خواهد داشت. چنین سایت‌هایی در جستجوی گوگل با یک پیشوند Ad قبل از نام سایت همراه هستند که به معنی استفاده از این روش تبلیغاتی است. البته باید خاطرنشان کنیم که استفاده از این روش تبلیغاتی جدای از تأثیر کوتاه مدت می‌تواند در دراز مدت روی سئو و بهینه سازی سایت شما تأثیر مثبت ایجاد نماید.

تبلیغات کلیکی

یکی دیگر از روش‌های افزایش بازدید سایت و داشتن ترافیک هدفمند برای آن تبلیغات کلیکی است. PPC یا Pay Per Click یا در برخی مواقع CPC یا Cost Per Click اصطلاحاتی است که در دنیای وب برای تبلیغات کلیکی استفاده می‌شود. در این روش تبلیغاتی شما تنها بابت تعداد کلیک‌هایی که روی لینک تبلیغات سایت شما انجام می‌شود، هزینه خواهید پرداخت. در واقع در این تکنیک مشاهده لینک توسط کاربران اصلاً مهم نیست و تنها تعداد دفعات کلیک برای ورود به سایت شما است که هزینه آن را تعیین می‌نماید. در حال حاضر شرکت‌های تبلیغاتی بسیار زیادی در محیط اینترنت این امکان را برای شما فراهم آورده‌اند تا از این روش برای افزایش بازدید سایت خود استفاده کنید.

از مهمترین مزیت‌های این روش تبلیغاتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • شما تنها بابت کلیک و ورود کاربران به سایت خود هزینه خواهید کرد.
    • ترافیک کسب شده در این روش کاملاً هدفمند خواهد بود. البته اگر روش درستی را برای تبلیغات در نظر گرفته باشید.
    • امکان تبلیغات در موقعیت جغرافیایی خود را خواهید داشت.
    • نتایج این روش تبلیغاتی کاملاً قابل اندازه گیری و ارزیابی است.

البته این روش معایبی را نیز دارا است. از مهمترین معایب تبلیغات کلیکی برای بهینه سازی سایت و افزایش بازدید آن می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • سایت‌های ایرانی معمولاً برای این روش تبلیغاتی هزینه‌های بالایی درخواست می‌نمایند که می‌تواند باعث افزایش هزینه‌های تبلیغاتی شما شود.
    • امکان دریافت کلیک‌های جعلی در این روش بسیار زیاد است که می‌تواند باعث از بین رفتن کل هزینه‌های شما شود.
    • تأثیرات آن بعد از اتمام تعداد کلیک‌ها کاملاً از بین می‌رود.
    • بسترهای تبلیغاتی موجود در ایران نیز خیلی مناسب نیستند.
    • از آنجا که ممکن است تبلیغ شما در لحظه نمایش نیاز اصلی مخاطب نباشد میزان نرخ تبدیل کاربر به خریدار پایین است.
    • همچنین در این روش ممکن است حتی به دلیل نوع تبلیغات از سوی برخی از کاربران طرد شده و آنها را از دست بدهید.

تبلیغات سوشال مدیا

اینستاگرام با بیش از ۱٫۵ میلیارد کاربر فعال در طول یک روز به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی در دنیا در حال حاضر جولانگاه تبلیغات سایت‌های اینترنتی شده است و هر کسب و کاری در کنار یک سایت قوی نیاز به یک پیج قوی در محیط این نرم افزار نیز دارد. در کنار آن تلگرام، لینکدین، توییتر، یوتیوب و سایر شبکه‌های اجتماعی نیز کارکرد خاص خود را داشته و استفاده از قدرت همزمان آنها می‌تواند ترافیک سایت شما را به طرز وحشتناکی افزایش دهد. کمپین‌های تبلیغاتی متعددی در شبکه‌های اجتماعی قابل پیاده سازی است و بخش قابل توجهی از تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ به استفاده از این ابزارها باز می‌گردد.

از مهمترین مزیت‌های تبلیغات سوشیال مدیا می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • رسیدن به بازدهی در این روش تبلیغاتی بسیار سریع خواهد بود.
    • کار در این روش بسیار ساده است. البته نیاز به کمی تجربه برای تجزیه و تحلیل شرایط خواهید داشت.
    • کاربران تنوع بسیار بالایی از شبکه‌های مختلف را در اختیار دارند.

البته این روش تبلیغاتی برای بهینه سازی سایت و افزایش ترافیک و داشتن ترافیک هدفمند با معایبی هم همراه است که لازم است به آنها نیز اشاره کنیم:

    • این روش معمولاً نیاز به پرداخت هزینه‌های زیادی دارد. از این گذشته معمولاً این هزینه‌ها باید در مدت زمانی بسیار کوتاه پرداخت شود.
    • تأثیر آن در کمتر از چند ساعت و نهایت چند روز بعد از تبلیغات از بین رفته و دیگر نمی‌توانید روی تبلیغات گذشته حساب کنید.
    • در صورت انتخاب اشتباه پیج‌ها و شبکه‌های اجتماعی ممکن است به نتیجه مطلوب نرسیده و کاربران ورود پیدا کرده به سایت شما نیز هیچ عایدی برای شما نداشته باشند.
    • پیدا کردن مخاطب هدف در این روش با چالش‌هایی همراه است و کاربران باید جستجوی کاملی برای آن انجام دهند.
    • با توجه به اینکه مخاطب هدف شما در این فضا به دنبال خرید محصول یا خدمات نیست و حضور آنها عموماً از روی سرگرمی است نرخ تبدیل در این روش‌ها نسبتاً پایین بوده و فروش بالایی را برای شما رقم نخواهد زد.

سئو یا بهینه سازی سایت

قدرتمندترین ابزار برای افزایش ترافیک سایت و بازدید سایت در طولانی مدت سئو است. سئو باعث می‌شود تا:

    • سایت شما به صورت کاملاً اصولی در اینترنت رشد پیدا کند.
    • قدرت آن برای همیشه در سایت شما باقی خواهد ماند.
    • و ترافیکی هدفمند را به شما هدیه می‌دهد که باعث افزایش چشمگیری در فروش خواهد شد.

بهینه سازی سایت با سئو باعث می‌شود تا قدرت سایت شما در بخش‌های مختلف به صورت همزمان رشد کرده و سایت شما تبدیل به درختی شود که ریشه‌های محکمی را در فضای آنلاین رویانده است. چنین فرآیندی را در هیچ روش و تکنیک دیگری نمی‌توانید برای سایت خود ایجاد کنید. خدمات و مشاوره سئو شما را وارد دنیایی خواهد کرد که می‌توانید فضای مبهم اینترنت را به روشنی در آن مشاهده کنید. از چه کلمات کلیدی در سایت خود استفاده نمایید، در چه صفحاتی و با چه هدفی محتوای خود را بارگذاری کنید، در چه سایت‌هایی لینک سازی کنید، محتوای خود را چگونه تولید کنید و هر چیزی که در رتبه بندی گوگل و افزایش ترافیک سایت به آن نیاز دارید، با استفاده از سئو در دسترس شما خواهد بود.

از مهمترین مزیت‌های استفاده از سئو برای داشتن ترافیک و افزایش بازدید سایت می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • این روش یک روش پایدار بوده و نتایج آن به صورت دائمی برای شما باقی خواهد ماند.
    • در صورت رفتار مناسب در این روش و پایبندی به اصول آن، کاربران شما می‌توانند مشتریانی بالقوه باشند که دقیقاً با هدف مشخص وارد سایت شما می‌شوند. این مهم می‌تواند پروسه فروش را برای شما ساده‌تر نماید.
    • این روش افزایش بازدید سایت نیاز به هزینه‌های خیلی زیادی ندارد و با یک هزینه معقول می‌توان آن را پیش برد.
    • همچنین تمام هزینه‌های لازم برای سئو و بهینه سازی سایت توسط آن با حجم کم در بازه زمانی طولانی پرداخت می‌شود.
    • افزایش ترافیک با بهینه سازی توسط سئو هدفمندترین نوع کاربر را به سایت شما هدایت خواهد کرد.

چرا باید سایت خود را سئو کنیم؟

چرا باید سایت خود را سئو کنیم یا چرا سئو سایت می‌تواند ابزار بهتری نسبت به سایر تکنیک‌های افزایش ترافیک سایت باشد؟ برای اینکه پاسخ این سؤال را بهتر درک کنید، ابتدا لازم است تا هدف خود را از حضور در دنیای اینترنت مشخص نمایید. فروش محصول و خدمات، کسب درآمد، برند سازی، توسعه کسب و کار، کسب سود از تبلیغات اینترنتی یا هر هدف دیگری که می‌توان در راه اندازی یک سایت اینترنتی به دنبال آن بود از جمله این اهداف هستند.

تمام ابزارها و تکنیک‌هایی که در بالا برای افزایش ترافیک سایت معرفی کردیم را می‌توانید برای این اهداف به کار ببندید؛ اما تنها سئو است که می‌تواند قدرت همیشگی سایت شما را حفظ کرده و با کمترین هزینه‌ها تبدیل به برگ برنده‌ای برای رسیدن به این اهداف باشد. شاید اگر مزیت‌های استفاده از تکنیک‌های سئو برای بهینه سازی را با هم مرور کنیم، بهتر بتوانید قدرت این روش را درک کنید:

    • با سئو همزمان در گوگل و همه موتورهای جستجو رتبه خوبی کسب خواهید کرد. مزیتی که در سایر تکنیک‌ها به آن دسترسی ندارید.
    • هزینه‌های به مراتب کمتری نسبت به سایر روش‌ها، پرداخت خواهید نمود.
    • سئو ترافیکی هدفمند را وارد سایت شما خواهد کرد.
    • هرچند آهسته از سایر روش‌ها است اما به میزان فروش بسیار بالاتری نسبت به آنها خواهید رسید.
    • سئو شما را از بسیاری از هزینه‌های تبلیغاتی نجات خواهد داد.
    • با خدمات سئو رتبه شما در گوگل به راحتی از دست نخواهد رفت و همواره ترافیک رو به رشدی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

اگر در اینترنت جستجو کرده باشید، می‌توانید ده‌ها مورد دیگر از مزایای سئو را بیابید؛ اما در معرفی قدرت این تکنیک همین بس که هیچ کسب و کاری در اینترنت بدون استفاده از خدمات سئو به موفقیت دائمی و مستمر نرسیده و هنوز هم این روش بهترین و مطمئن‌ترین راهکار در دنیای اینترنت است.

موتور جستجو یا Search Engines چیست؟

Search Engine یا موتور جستجو اصطلاحی است که در اینترنت به سایت‌هایی اطلاق می‌شود که مانند یک پایگاه داده بزرگ عمل کرده و تمام نتایج جستجوی کاربران را در قالب یک رتبه بندی مشخص به آنها نشان می‌دهند. برای اینکه موتورهای جستجو را بهتر درک کنید باید قبل از هر چیزی یک واقعیت پنهان دنیای اینترنت را افشا کنیم. بسیاری از کاربران به اشتباه بر این باور هستند که اینترنت همان گوگل است در حالی که گوگل تنها بخشی از دنیای اینترنت است که به دلیل کاربرد بسیار زیاد نسبت به سایر انواع موتورهای جستجو باعث این تصور اشتباه شده است.

کاربران برای ورود و جستجو در دنیای اینترنت نیاز به یک موتور جستجو دارند. موتور جستجو به نوعی طرح ریزی شده تا بتواند از یک پایگاه داده عظیم که از خزش ربات‌های خود در سایت‌ها ایجاد کرده، نتایج مختلف را به کاربران نشان دهد. انواع مختلفی از موتورهای جستجو را به شرح زیر می‌توانید برای این خدمات در اختیار داشته باشید:

گوگل (Google): گوگل معروف‌ترین، محبوب‌ترین و البته از حق نگذریم بهترین موتور جستجو در فضای اینترنتی است. گوگل با ربات‌هایی که در اختیار دارد، هر روز میلیاردها صفحه در اینترنت را جستجو کرده و آنها را در یک پایگاه داده ذخیره می‌نماید. نتایج حاصل از جستجوی کاربران نیز بر پایه کلمات کلیدی و همچنین طبق رتبه بندی که بر اساس الگوریتم‌هایی خاصی تعیین می‌شود، به آنها نمایش داده خواهد شد.

بینگ (Bing): یکی دیگر از موتورهای جستجو معروف بینگ است. جالب است که شرکت مایکروسافت از این موتور جستجو به عنوان موتور جستجوی پیش فرض در نسخه‌های ویندوز استفاده می‌نماید. اگر اینترنت اکسپلورر و یا نسخه به روزتر آن Microsoft Edge را در ویندوز خود باز کنید، به صورت پیش فرض با موتور جستجوی بینگ روبرو خواهید شد.

یاهو (Yahoo): یکی از قدیمی‌ترین موتورهای جستجو است. قبل از اینکه سرویس جیمیل بتوانید چنین رشد قابل توجهی در جهان پیدا کند، یاهو به دلیل محبوبیت بالای سرویس ایمیل، تبدیل به یکی از موتورهای جستجو محبوب نیز شده بود؛ اما در حال حاضر توسط بینگ مدیریت شده و نسبت به گوگل استفاده چندان زیادی از آن نمی‌شود.

اسک (ASK): ASK نیز یکی دیگر از موتورهای جستجوی شناخته شده در فضای اینترنت است. در حال حاضر بیش از ۳ درصد کل جستجوهای کاربران اینترنت در محیط موتور ASK انجام می‌پذیرد

تأثیر سئو بر کسب و کار ما چیست؟

شما برای اینکه در سایت اینترنتی خود محصولی به فروش برسانید یا خدمتی را معرفی کنید، ابتدا باید دیده شوید. پر واضح است که تمام کسانی که از سایت شما دیدن می‌نمایند، مشتری بالفعل نخواهند بود و همه دست به خرید نمی‌زنند. خیلی‌ها از سر کنجکاوی سری به برخی از سایت‌ها و محصولات می‌زنند و خیلی‌ها نیز ممکن است از خدمات سایت دیگری برای پیش برد هدف خود استفاده کنند؛ اما چیزی که در این بین مسلم است این است که برای فروش بیشتر باید بیشتر هم دیده شوید.

بعنوان مثال فرض کنید اگر به ازای هر ۱٫۰۰۰ نفری که وارد سایت شما می‌شوند، ۲۰ نفر دست به خرید بزند، مسلماً اگر ۱۰٫۰۰۰ نفر از سایت شما دیدن نمایند، شرایط فروش و سود شما بسیار متفاوت خواهد بود. این افزایش تعداد بازدید سایت که با عنوان افزایش ترافیک سایت نیز مشهور است، یکی از اهداف اصلی خدمات سئو و بهینه سازی سایت‌ها محسوب می‌شود که به دنبال آن افزایش فروش را نیز در پی خواهد داشت.

در این بین ترفندهایی نیز وجود دارد که در عین افزایش بازدید سایت، مشتریان هدفمندتری را به سمت سایت شما بکشاند. ترافیک هدفمند اصطلاحی است که در این مواقع به کار گرفته می‌شود. سئو این قدرت را به شما می‌دهد تا بتوانید کسانی را بیشتر به سایت خود دعوت کنید که به صورت بالقوه مشتری محصولات و خدمات شما هستند. این مهم باعث می‌شود تا حتی در صورت افزایش حدودی بازدید سایت، با افزایش فروش قابل توجهی روبرو شده و بتوانید کسب و کاری پررونق و پرسود در اینترنت داشته باشید.

هزینه‌های یک پروژه سئو شامل چه بخش‌های می‌شود؟

اما قیمت پروژه سئو چقدر است و هزینه‌های سئو شامل چه مواردی می‌شود؟ همیشه وقتی صحبت از هزینه‌ها می‌شود، این چالش در ذهن کارفرما نیز به وجود می‌آید که این هزینه‌ها برای چه امری است و آیا می‌توان از آن به نتایج مطلوب رسید یا خیر؟ سئو یکی از کم هزینه‌ترین تکنیک‌های افزایش فروش در اینترنت است که نرخ بازگشت سرمایه خیلی بالا و سریعی هم دارد. هزینه‌های سئو و حقوق سئوکار در قالب پروژه سئو کاملاً تعریف شده هستند و شما می‌توانید این هزینه را به صورت جزء به جزء استخراج کرده و سپس با یک برنامه هدفمند برای پرداخت آن اقدام کنید. هزینه‌ها در سئو به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. هر هزینه‌ای صرف تکنیک خاصی شده و درنهایت برآیند این هزینه‌ها است که فروش بیشتر و رسیدن به هدف نهایی را برای شما رقم می‌زند.

قیمت پروژه سئو را نمی‌توان به صورت عموم برای تمام سایت‌ها به طور دقیق از قبل بیان کرد. این هزینه‌ها باید به نسبت شرایط موجود در سایت و همچنین خواسته‌های کارفرما برآور شود. دقیقاً مانند یک پروژه ساختمان سازی، سئو نیز به تبع مقدار هزینه و شرایط انجام، نتیجه متفاوت را به دنبال دارد. هرچقدر ساختمان شما در زمینی بزرگ‌تر، تعداد طبقه‌های بیشتر و با مصالح به روزتر و شیک‌تر انجام پذیرد، درنهایت قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. هزینه‌های سئو نیز بر اساس خواسته‌هایی تعیین می‌شود که شما به عنوان یک کارفرما از نتیجه نهایی پروژه انتظار دارید. رسیدن به رتبه ۱ در یک کلمه کلیدی، رسیدن به صفحه اول گوگل در چند کلمه کلیدی، افزایش بازدید سایت به مقدار مشخص، رسیدن به فروش مشخص و مواردی از این دست از معمول‌ترین خواسته‌های کارفرمایان در پروژه‌های سئو هستند که هر یک می‌تواند هزینه‌های متفاوت‌تری برای شما به دنبال داشته باشد؛ اما به صورت کلی قیمت پروژه سئو بر اساس خواسته‌ها تعیین شده، بیشتر برای موارد زیر صرف می‌شود:

    • تولید محتوا
    • رپورتاژ
    • استراتژی‌های مکمل
    • و دستمزد سئو کار

مسلماً هرچقدر انتظار کارفرما و رقابت کلمات بالاتر باشد، هزینه‌های بیشتری نیز برای هر یک از این موارد نیاز خواهد بود. تعداد بیشتر رپورتاژ، محتوای بیشتر و با کیفیت‌تر به تبع نیاز به حجم کاری بیشتری داشته و جمیع این جوانب است که هزینه سئو را برای شما تعیین می‌نماید.

مراحل انجام سئو یک سایت چگونه است؟

مانند هر تکنیک دیگری سئو نیز در یک برنامه گام بندی مشخص صورت می‌پذیرد. چه برای سایت‌هایی که تازه وارد دنیای اینترنت شده و چه سایت‌هایی که سابقه طولانی در این محیط دارند، خدمات سئو بایستی از همان شروع کار به صورت گام به گام و مرحله به مرحله تعریف شود. هرچند مراحل کار در هر یک از این سایت‌ها ممکن است متفاوت باشد، اما به صورت کلی دست بندی این مراحل در سه زیر دسته اصلی انجام خواهد شد. سئو تکنیکال یا فنی، سئو داخلی و سئو خارجی سه دسته اصلی اقدامات سئوکار برای سایت شما خواهند بود که هر یک نیاز به ابزارها و تکنیک‌های خاص خود را دارند. فرد سئوکار با تجربه بالایی که در این زمینه دارد، ابتدا باید سایت شما را با ابزارهای موجود تجزیه و تحلیل کرده و سپس برنامه ریزی دقیقی را برای هرکدام از این دسته‌ها به شما اعلام کند. ممکن است در یک دسته بندی قدرت سایت شما قابل توجه باشد و نیاز به فعالیت خیلی خاصی در آن نباشد و یا بلعکس. این تجزیه و تحلیل است که قدرت شما را در هر یک از این بخش‌ها تعیین کرده و راه را به سئوکار نشان می‌دهد.

سئو تکنیکال (Technical Seo)

سئو تکنیکال یا فنی همان طور که از اسمش پیداست به مجموعه‌ای از اقدامات اطلاق می‌شود که در آن سئوکار به دنبال بهینه سازی شرایط فنی سایت شما است که این مشخصات و ویژگی‌ها می‌تواند برای ربات‌های گوگل اهمیت داشته و یا در افزایش بازدید سایت و هر چه بهتر شدن سایت شما در دید مخاطب تأثیرگذار باشد. Technical Seo مانند طراحی سازه یک ساختمان است. هرچند این طراحی در زیر مصالح مختلف مدفون شده و دیده نمی‌شوند، اما بیشترین میزان تأثیر را در کیفیت هر سایتی خواهند داشت.

اقداماتی که در سئو تکنیکال انجام می‌پذیرند، همگی هدف مشخصی دارند و آن هم افزایش کیفیت بهره‌وری سایت شما از جنبه‌های مختلف است. این اقدامات را می‌توان در موارد زیر خلاصه نمود:

    • دامنه و آدرس سایت شما باید کاملاً بهینه و مطابق با کسب و کار شما باشد.
    • آدرس هر یک از صفحات سایت شما باید مطابق با الگوریتم‌های گوگل بهینه شده باشند.
    • فعال کردن پروتکل SSL می‌تواند کیفیت سایت شما هرچند ناچیز بهتر نماید.
    • ایندکس کردن دستی و مستقیم و یا غیرمستقیم صفحات سایت را نیز می‌توان یکی از اقدامات سئو تکنیکال در نظر گرفت.
    • بهینه سازی سرعت سایت یک قدم عالی برای سئو است.
    • هر سایتی برای خزنده‌های گوگل باید یک نقشه راه داشته باشد. سایت مپ سایت خود را فعال کنید.
    • تنظیم بهینه ساختار سایت نیز می‌تواند اهمیت بسیار زیادی در سئو داشته باشد. چراکه گوگل به صفحات اصلی و زیر صفحات سایت شما رتبه یکسانی نمی‌دهد.
    • حذف صفحات تکراری
    • ریسپانسیو کردن سایت برای پلتفرم‌های موبایلی
    • رفع ارورهای رایج در سایت‌ها اعم از ارور ۴۰۴
    • انتخاب یک قالب مناسب برای سایت
    • درست کردن ایرادات کد نویسی
    • افزایش امنیت سایت
    • و…

همان طور که می‌بینید اقدامات بسیار زیادی برای Technical Seo سایت لازم است. این لیست بسته به شرایط سایت حتی می‌تواند ده‌ها مورد دیگر نیز داشته باشد.

سئو داخلی (On Page Seo)

دسته دوم از فعالیت‌های سئو که با اصطلاح سئو داخلی یا Seo On Page شناخته می‌شود، فعالیت‌هایی هستند که سئوکار باید آنها را در قبال محتوای داخلی سایت شما انجام دهد. این دسته از فعالیت‌ها بیشتر ارتباط دهنده میان کسب و کار شما و همچنین کاربران شما در محیط واقعی خواهند بود. فعالیت‌های صورت گرفته در این بخش هم باید سایت شما را برای خزنده‌های گوگل بهینه نماید و هم بهترین شرایط کاربری را برای کاربران واقعی فراهم آورد. ایجاد یک تعادل میان این دو، هنری است که سئوکار در On Page Seo از خود نشان خواهد داد. این دسته از فعالیت‌ها اهمیت بسیار زیادی روی عملکرد سایت شما خواهد داشت؛ زیرا قرار است در آن هم کاربران را مجاب به خرید محصولات و خدمات خود نمایید و هم به ربات‌های گوگل بفهمانید که شما بهترین هستید. البته خیلی از کاربران به دلیل نداشتن اطلاعات لازم، سئو داخلی را تنها به تولید محتوا، محدود دانسته و تصور می‌کنند که تولید محتوای با کیفیت همه آن چیزی است که در On Page Seo به آن نیاز دارید؛ اما باید بدانید که داشتن محتوای خوب و یونیک تنها بخش کوچکی از اقدامات مربوط به این دسته از فعالیت‌های سئوکار می‌شود.

سئوکار در این دسته از فعالیت‌ها اقدامات زیر را باید در سایت شما پیاده سازی نماید:

    • بهینه کردن محتوای سایت برای کاربران و خزنده‌های گوگل
    • انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای محتوای سایت
    • لینک دهی داخلی میان صفحات سایت در یک استراتژی مدون و قدرتمند
    • استفاده از عکس‌های مناسب و بهینه شده
    • استفاده از ابزارهای جذاب کننده محتوا اعم از اینفوگرافیک، موشن گرافی، انیمیشن، ویدئو و ابزارهای نگارشی جذاب کننده محتوا
    • متن جایگزین برای عکس‌ها
    • انتخاب تایتل‌های مناسب برای محتوای سایت
    • بررسی متا تگ‌ها
    • بهینه کردن چگالی کلمات کلیدی
    • بهینه کردن خوانایی محتوا
    • و…

این عملیات می‌تواند یکی از مؤثرترین عملیات‌های سئو در هر سایتی باشد که باید با دقت بسیار بالا و همچنین یک استراتژی از قبل تست شده و عالی انجام پذیرد. هرگز نباید در این مرحله خیلی عجله کنید. مشاوره سئو برای این مرحله اهمیت فوق‌العاده زیادی خواهد داشت و لازم است تا کاربران حتماً در این مرحله از بهترین خدمات سئو استفاده کنند.

سئو خارجی (Off Page Seo)

آخرین بخش از فعالیت‌های سئو در سایت‌های اینترنتی با عنوان سئو خارجی یا Off Page Seo شناخته می‌شود. همان طور که از نام این بخش مشخص است، فعالیت‌های صورت گرفته در این بخش خارج از سایت اصلی انجام شده و در آن سئوکار از تکنیک‌هایی برای بهینه سازی سایت شما از بیرون آن استفاده می‌نماید. در Seo Off Page در واقع شما نیازی به ورود به سایت خود نداشته و می‌بایست با استفاده از تکنیک‌هایی که در اختیار شما قرار دارد، شرایطی را فراهم آورید تا هم گوگل رتبه بهتری به سایت شما بدهد و هم میزان بازدید سایت خود را افزایش دهید. این روش که حساسیت‌هایی بالایی هم دارد، می‌تواند مانند یک شمشیر دو لبه عمل نماید. هرچند قدرت فوق‌العاده زیادی در تکنیک‌های مربوط به سئو خارجی وجود دارد، اما عدم دقت به آنها می‌تواند گلوی سایت شما را بریده و باعث پنالتی شدن سایت نیز گردد. چراکه گوگل حساسیت بسیار زیادی در الگوریتم‌های جدید خود نسبت به این تکنیک‌ها به خرج داده و به جد در حال مبارزه با تکنیک‌های غیرواقعی در سئو است.

از رایج‌ترین تکنیک‌های مورد استفاده برای سئو خارجی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • بک لینک سازی یا لینک دهی خارجی
    • رپورتاژ که خود نوعی بک لینک سازی است
    • تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و دریافت سوشال سیگنال
    • وبلاگ نویسی در سایت‌های مختلف و برند سازی
    • و …

همچنین باید خاطرنشان کنیم که اجرای این تکنیک‌ها حتماً نیاز به بررسی‌های مختلفی از جنبه‌های متفاوت دارد. از انتخاب کلمات کلیدی یا انکرتکست‌های مناسب گرفته تا انتخاب سایت مناسب برای بک لینک و رپورتاژ همگی باید با تجربه بالا در این تکنیک انجام پذیرند.

انواع استراتژی‌های سئو

سئو بیشتر از اینکه یک روش عمومی و مشخص باشد، یک استراتژی منحصر به فرد است که هر سئوکاری بنا به تجربه و تخصصی که در این زمینه دارد، برای اجرای آن اقدام می‌کند. استراتژی سئو چارچوبی است که سئوکار طبق آن اقدام به استفاده از تکنیک‌های مختلف برای بهینه سازی سایت شما می‌نماید. این استراتژی در زمان تنظیم قرارداد پروژه سئو بایستی شرح داده شود و سئوکار اقدامات پیش بینی شده خود را به کارفرما اعلام نماید. وجود روش‌های مختلف سئو باعث شده تا برخی از کاربران در انتخاب یکی از آنها با چالش‌هایی روبرو باشند. لذا در این بخش سعی کرده‌ایم تا بدون هیچ قضاوتی به معرفی مزایا و معایب انواع سئو پرداخته و درنهایت تصمیم گیری برای انتخاب هر یک را به خود شما واگذار کنیم. هرچند همین بررسی کوتاه می‌تواند نتیجه نهایی را به صورت کامل و روشن به شما ارائه کند؛ اما با این حال درک هر یک از روش‌های سئو نیز اهمیت خاص خود را برای شما عزیزان خواهد داشت.

سئو کلاه سفید (White Hat Seo)

اولین استراتژی سئو که ترجیح می‌دهیم آن را در اولویت اول به شما معرفی کنیم، استراتژی White Hat SEO است. کلاه سفید بودن این استراتژی به این معنی است که در آن قرار نیست سر گوگل کلاه بگذاریم و همه چیز در آن طبق اصول و قواعد پیش می‌رود.

تکنیک‌های سئو را می‌تواند به طرق مختلف در سایت‌های اینترنتی پیاده سازی کرد اما بهترین و ایدئال‌ترین روش که با عنوان سئو کلاه سفید شناخته می‌شود، این است که تمام اصول را به همان ترتیبی که هستند در آن رعایت کنید. برای مثال مقدار طبیعی کلمات کلیدی استفاده در یک محتوا ۱ تا ۳ درصد کل متن است. در حالی که برخی‌ها عادت دارند تا ۱۰ درصد محتوای خود را به تکرار کلمات کلیدی اختصاص دهند.

مزیت‌های White Hat SEO:

این روش از روش‌های سئو می‌تواند مزیت‌های زیر را برای شما به دنبال داشته باشد:

    • به راحتی می‌توانید در آن هزینه‌های خود را صرفه جویی کنید. چراکه بهینه‌ترین تکنیک سئو از نظر هزینه، White Hat SEO است.
    • همه چیز در آن طبق قاعده و قانون است و هیچ ایرادی به سئو سایت شما وارد نخواهد بود.
    • به مرور نزد گوگل بسیار محبوب خواهید شد.
    • کاربران علاقه زیادی به مطالعه صفحات سایت شما خواهند داشت.
    • امکان جریمه شدن توسط ربات‌های گوگل در آن نیست.

معایب استفاده از سئو کلاه سفید:

برای اینکه هم به درک درستی از این نوع از انواع سئو برسید و هم در انتخاب یکی از روش‌های سئو بهتر عمل کنید، لازم است تا معایب آن را نیز با شما در میان بگذاریم.

    • این تکنیک می‌تواند نیاز به وقت بسیار بیشتری نسبت به سایر تکنیک‌ها داشته باشد. پس باید برای استفاده از آن صبورتر باشید.
    • در کوتاه مدت نتایج آن تأثیرگذار نخواهد بود.
    • نیاز به رعایت دقیق استراتژی‌ها و تکنیک‌های معرفی شده برای سئو دارد.

سئو کلاه سفید تکنیکی است که نیاز به صرف زمان قابل توجهی دارد اما با به ثمر رسیدن تکنیک‌های آن، همه چیز برای شما عالی و بی‌نقص خواهد بود.

سئو کلاه سیاه (Black Hat Seo)

دومین استراتژی سئو که در میان کاربران ایرانی به شدت شایع شده و استفاده زیادی از آن می‌شود، سئو کلاه سیاه یا Black Hat SEO است. این تکنیک میانبری برای رسیدن به رتبه‌های بهتر گوگل است و در آن کاربر، سایت خود را بدون توجه به نیازها و خواسته‌های کاربر و به صورت افراطی برای ربات‌های گوگل بهینه می‌نماید. البته استفاده از عبارت بهینه ممکن است تعریف خوبی برای این روش از روش‌های سئو نباشد؛ زیرا عملاً در آن همه قوانین و مقررات مربوط به سئو نقض شده و همه چیز به صورت غیراصولی پیش می‌رود. تصور کنید که شما به دنبال سئو عبارت “مشاوره سئو” در محتوای سایت خود هستید. طبق آن چیزی که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، این امکان را دارید که ۱ تا ۳ درصد از محتوای خود را به تکرار این عبارت اختصاص دهید؛ اما مسلماً همه ما می‌دانیم که هرچقدر تعداد استفاده از این عبارت بیشتر شود، احتمال اینکه در آن به رتبه‌های بالاتر توسط ربات‌های گوگل برسید، بیشتر خواهد بود. به همین دلیل برخی از کاربران بی‌توجه به اینکه ممکن است محتوای تولید شده اصلاً کیفیت لازم را نداشته و هیچکس را ترغیب به ماندن در سایت نکند، بارها و بارها عبارت مشاوره سئو را بدون هیچ قرابت معنایی تکرار می‌نمایند. این امر می‌تواند عواقب بسیار شدیدی را برای هر سایتی به دنبال داشته باشد.

مزیت‌های استفاده از استراتژی Black Hat SEO:

    • این نوع از انواع سئو در مدت بسیار کوتاهی می‌تواند باعث افزایش رتبه سایت شما شود.
    • همچنین افزایش بازدید سایت شما نیز به تبع بالاتر خواهد رفت.

معایب استفاده از استراتژی سئو Black Hat SEO:

    • گوگل با ارائه الگوریتم‌های متعدد به شدت در حال مبارزه با این روش بوده و به محض شناسایی آن، سایت شما را برای مدت زیادی از نتایج خود خارج خواهد کرد.
    • هرچند بازدید سایت شما با افزایش قابل توجهی روبرو خواهد شد، اما نرخ تبدیل کمی خواهید داشت و عملاً با افزایش فروش زیادی روبرو نمی‌شوید.
    • در این روش نیاز به پرداخت هزینه‌های زیادی برای رپورتاژ آگهی خواهید داشت.

پر واضح است که این استراتژی خیلی سریع عمل کرده اما سراسر خطر و ریسک را برای کسب و کار شما به دنبال خواهد داشت.

سئو کلاه خاکستری (Grey Hat Seo)

یکی دیگر از روش‌های سئو که میانگینی از عملیات صورت گرفته در دو روش قبلی است، روش سئو کلاه خاکستری یا Grey Hat SEO است. این روش سئو در واقع به حالت بینابینی میان دو روش قبل اطلاق می‌شود. البته تعریف دقیق را نمی‌توان برای آن بیان کرد؛ زیرا قرار است هم تمام قوانین سئو را در آن رعایت کنید و هم نکنید! در این تکنیک شما در عین اینکه خیلی کار ریسکی انجام نداده و خطر خیلی بالایی به مانند روش کلاه سیاه برای کسب و کار خود ایجاد نمی‌کنید، اما با این حال از تکنیک‌هایی استفاده می‌کنید که می‌توانند مصداق دقیق غیرقانونی بودن داشته باشند. مثل بک لینک سازی.

تکنیک‌های بسیار متعددی برای استراتژی Grey Hat SEO قابل تعریف است که می‌تواند مزیت‌ها و معایب زیر را نیز برای سایت شما به همراه داشته باشد:

    • سرعت رسیدن به نتیجه در آن، از روش کلاه سفید بیشتر است.
    • نسبت به سئو کلاه سیاه ریسک کمتری دارد.
    • در صورتی که دقت نکرده و بی‌گدار به آب بزنید، احتمال دریافت اخطار جریمه از طرف گوگل را خواهید داشت و نه پنالتی.
    • استفاده از آن نیاز به تجربه و تخصص بسیار زیادی دارد؛ زیرا هر اشتباهی عملاً سایت شما را به سمت سئو کلاه سیاه و در نتیجه پنالتی خواهد کشاند.
    • هزینه‌های سئو خارجی در این تکنیک نسبت به سئو کلاه سفید بیشتر و نسبت به سئو کلاه سیاه کمتر خواهد بود.

معرفی الگوریتم‌های مهم گوگل و وظایف آنها

راز سئو در الگوریتم‌های گوگل نهفته است. گوگل به عنوان برترین موتور جستجو در اینترنت از ساز و کار خاصی برای رتبه بندی سایت‌ها در پایگاه داده خود استفاده می‌نماید. در هر جستجوی گوگل باید لیستی از سایت‌ها را به ترتیب رتبه پشت سر هم قرار دهد. این رتبه بندی سایت‌ها در موتور جستجوی گوگل بر اساس مکانیزمی صورت می‌پذیرد که از قبل تعریف شده هستند. این مکانیزم توسط الگوریتم‌های گوگل تعریف می‌شوند. گوگل برای این منظور الگوریتم‌های مختلفی تعریف کرده است که هر یک وظیفه‌ای کاملاً مجزا دارند؛ اما درنهایت هدف اصلی و مشترک آنها سبک و سنگین کردن سایت‌های مختلف و رتبه بندی آنها بر اساس برخی فاکتورهای از پیش تعیین شده است. البته گوگل تمام تلاش خود را به کار برده تا این الگوریتم‌ها بر اساس نظر و خواست کاربران تنظیم شود. به این معنی که قرار است این الگوریتم‌ها به نوعی شبیه سازی از رفتار کاربران در محیط اینترنت باشند. در ادامه وظایف اصلی مهمترین الگوریتم‌های گوگل را مرور می‌کنیم.

    • الگوریتم پاندا یا Panda Algorithm که از سال ۲۰۱۱ راه اندازی شده، الگوریتمی برای تشخیص مقالات و اطلاعات کپی شده از سایر سایت‌های اینترنتی است.
    • الگوریتم پنگوئن یا Penguin Algorithm الگوریتمی برای امتیاز دهی بر روی لینک‌ها و بک لینک‌های سایت است.
    • الگوریتم گورخر یا Zebra Algorithm الگوریتمی برای سنجش کیفیت فروشگاه‌های اینترنتی و هدایت کاربران به سمت بهترین خرید در فروشگاه‌های اینترنتی است.
    • الگوریتم رنک برین یا RankBrain الگوریتمی است که به دنبال بهینه سازی نتایج جستجو برای کاربران است. این الگوریتم به مانند یک هوش مصنوعی مفهوم عبارت‌های جستجو شده توسط کاربران را درک کرده و سپس پاسخ‌ها و نتایج را بر این اساس بهینه می‌کند.
    • الگوریتم مرغ مگس خوار یا Hummingbird Algorithm وظیفه نشان دادن کلمات کلیدی مشابه و نزدیک به نظر کاربران را در هنگام جستجو در گوگل به عهده دارد.
    • الگوریتم گوگل کافئین یا Google Caffeine Algorithm که از سال ۲۰۱۰ توسط گوگل راه اندازی شده است، الگوریتمی برای جستجوی دائمی سایت‌ها و صفحات آنها برای ایندکس کردن اطلاعات است.
    • الگوریتم کبوتر یا Pigeon Algorithm الگوریتمی است که کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربران را در سایت‌ها و مقالات مختلف جستجو و آنها را فرامی‌خواند.

اصطلاحات رایج در سئو

نوبتی هم باشد نوبت به معرفی و تفسیر اصطلاحات تخصصی سئو رسیده است. تا این جای مقاله اطلاعات جالبی را درباره سئو و تکنیک‌های آن با شما در میان گذاشته‌ایم؛ اما لازم است تا برای ایجاد شناخت بیشتر و بهتر، برخی از اصطلاحات رایج در این تکنیک‌ها را نیز با شما در میان بگذاریم. اطلاع از معنی این اصطلاحات باعث می‌شود تا در زمان استفاده از خدمات مشاوره سئو بهتر مفهوم و منظور متخصصین را متوجه شده و همچنین برنامه ریزی بهتری نیز برای افزایش فروش سایت خود داشته باشید. دقت کنید که بسیاری از این اصطلاحات بسیار تخصصی بوده و ممکن است به خاطر سپردن همه آنها کمی سخت باشد. با این حال می‌توانید با ذخیره کردن مقاله حاضر در مرورگر خود در صورت نیاز، دوباره از آنها استفاده کرده و کم‌کم به همه آنها مسلط شوید. همچنین می‌توانید از مشاور سئو سایت خود نیز درباره مفهوم هر یک از این اصطلاحات سؤال نمایید.

SEM

SEM مخفف عبارت Search Engine Marketing به معنی بازاریابی موتورهای جستجو است. بازاریابی موتورهای جستجو به این معنی است که شما برای رونق کسب و کار خود از موتورهای جستجو استفاده کرده و با افزایش رتبه خود در این موتورها زمینه لازم برای ورود مشتریان بیشتر به سایت خود را فراهم آورید. در واقع هر تکنیک و روشی که با استفاده از آن سعی دارید تا در موتورهای جستجو رتبه بهتری اخذ نمایید، به عنوان یک روش SEM شناخته می‌شود. برای مثال سئو را می‌توان یکی از بهترین روش بازاریابی موتورهای جستجو دانست چراکه در تمام تکنیک‌ها و استراتژی‌های به کار گرفته شده در سئو شما به دنبال این هستید که سایت خود را در گوگل یا دیگر موتورهای جستجو به رتبه بهتری برسانید. روش‌ها و تکنیک‌های بسیار زیادی برای این منظور وجود دارند که سئو تنها یکی از آنها است.

SMM

SMM مخفف عبارت Social Media Marketing به معنی بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی است. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی یکی از بهترین روش‌های بازاریابی در دنیای اینترنت است. در این روش کاربران برای رسیدن به اهداف خود در سئو و بازاریابی از قدرت شبکه‌های اجتماعی مختلف به نفع خود استفاده می‌نمایند. به دلیل اینکه افراد بسیار زیادی هر روز از شبکه‌های مختلف اجتماعی دیدن می‌نمایند، استفاده از این روش بازاریابی در حال حاضر بسیار تأثیرگذار شده است. برای مثال طبق نتایج یک تحقیق، ایرانی‌ها بیش از ۹ ساعت در روز در شبکه‌های اجتماعی هستند. هرچند این مهم برای کاربران می‌تواند مضر باشد، اما برای سایت و سئو آن یک نکته کلیدی است و SMM بر این اساس است که تبدیل به یکی از قوی‌ترین روش‌های بازاریابی شده است. در این روش در مدت زمانی کوتاه شما می‌توانید کاربران زیادی را به سمت سایت خود بکشانید.

HEO

HEO مخفف عبارت Human Experience Optimization است. این عبارت به معنی بهینه سازی بر اساس تجربه کاربر انسانی است. همان طور که می‌دانید درنهایت صفحات سایت شما در معرض دید کاربران واقعی قرار می‌گیرد. از این رو آنها هستند که باید نظر نهایی را درباره شرایط سایت شما بدهند. طراحان سایت نیز همیشه به دنبال طراحی‌هایی هستند که بیشترین میزان تعامل را با کاربر انسانی فراهم آورد. هر کاربری بعد از ورود به سایت شما ممکن است به دنبال مواردی در آن باشد. برای مثال ورود به بخش مقالات و یا تماس با ما و مواردی از این دست هستند که ممکن است کاربر به آنها نیاز پیدا نماید. سایت شما باید به گونه‌ای طراحی شده باشد که کاربر بعد از ورود راحت‌ترین روش دسترسی به موارد مورد نیاز خود را پیدا نماید. دقت کنید که حتی اگر محتوای سایت شما کاملاً جذاب و کاربردی باشد، اما HEO به خوبی در آن رعایت نشده باشد، درنهایت کاربر ناراضی از سایت شما خارج خواهد شد.

SERP

SERP مخفف عبارت Search Engine Result Page به معنی صفحه نتایج موتور جستجو است. برای درک بهتر این عبارت می‌بایست کمی عملیاتی عمل کنید. برای این کار عبارت “بنیامین ابراهیمی” را در گوگل جستجو کنید. با این کار یک صفحه باز می‌شود که در آن سایت‌های مختلفی با رتبه بندی مشخص پشت سر هم قرار گرفته‌اند. این صفحه در واقع همان SERP است که شما می‌توانید نتایج حاصل از جستجوی خود را در آن مشاهده کنید. در صفحه اول معمولاً شاهد رتبه‌های ۱ تا ۹ نتایج حاصل از جستجوی خود خواهید بود. نتایجی که در این صفحه مشاهده می‌کنید، هم نتایج طبیعی جستجو شما را شامل می‌شود و هم یک سری افزونه‌ها و تبلیغات صورت گرفته در گوگل ادورز را. SERP دارای خصوصیات مختلفی است که هرکدام از این خصوصیات اطلاعات خاصی را به شما نشان می‌دهد.

PPC

PPC مخفف عبارت Pay Per Click به معنی پرداخت به ازای هر کلیک است. این اصطلاح در محیط گوگل به تبلیغات کلیکی اشاره دارد. در این مدل تبلیغاتی از قبل مشخص می‌شود که تبلیغات شما برای چند کلیک بودجه دارد تا توسط کاربران دیده شود. برای مثال شما می‌توانید برای تبلیغات خود ۱۰۰۰ کلیک خریداری نمایید و بعد از اینکه میزان کلیک روی لینک تبلیغ شما به ۱۰۰۰ کلیک برسد، عملاً تبلیغات شما پایان میابد. این نحوه تبلیغات مزیت‌ها و معایب خاص خود را دارد و سرویس گوگل ادورز یکی از بهترین انواع تبلیغات کلیکی یا PPC است که در اختیار کاربران اینترنتی قرار گرفته است.

CPC

CPC نیز یکی دیگر از اصطلاحات تخصصی است که در زمینه تبلیغات کلیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. CPC مخفف عبارت Cost Per Click به معنی هزینه برای هر کلیک است. البته نباید CPC و PPC را با هم اشتباه بگیرید. در CPC شما در واقع در حال محاسبه مقدار هزینه‌ای هستید که قرار است به ازای هر کلیک به سایت تبلیغ کننده پرداخت نمایید. کاربرانی که به دنبال جذب ترافیک مقرون به صرفه برای سایت خود هستند، بایستی به دنبال بهینه کردن CPC در تبلیغات کلیکی باشند. مقدار نرخ CPC در هر سایتی بر اساس معیارهای مختلفی تعیین می‌شود. حجم بازدید کنندگان و کیفیت سایت از مهمترین عوامل در تعیین این نرخ توسط سایت‌های مختلف می‌باشند.

Responsive Design

Responsive Design یا طراحی واکنش گرا که به طراحی ریسپانسیو نیز معروف است، سبک خاصی از طراحی است که در آن سایت شما به اندازه‌های مختلف صفحه نمایش‌ها واکنش نشان می‌دهد. یکی از مشکلاتی که در قدیم برای سایت‌ها وجود داشت، عدم انطباق آن با صفحات نمایش موبایل بود. از این گذشته به دلیل اینکه موبایل‌ها با اندازه‌های مختلفی از صفحه نمایش تولید می‌شدند، امکان بهینه کردن آن برای یک اندازه خاص نیز وجود نداشت. در این بین Responsive Design یک ایده عالی بود. این روش طراحی باعث می‌شود تا المان‌های موجود در سایت با توجه به اندازه صفحه نمایش مخاطب تغییر کرده و با آن متناسب شوند. اگر از چنین فرآیندی در طراحی سایت خود استفاده نکنید، عملاً امکان استفاده از آن برای افراد با پلتفرم‌های مختلف وجود نخواهد داشت. برای مثال ممکن است در لپ تاپ سایت زیبایی داشته باشید اما در موبایل اصلاً نتوان از سایت شما استفاده کرد.

Keyword

Keyword یا کلمه کلیدی در واقع اصطلاحی است که به کلمات سرچ شده از سوی کاربران اینترنت برای رفع نیازهای خود اطلاق می‌شود. البته اصطلاح کلمه کلیدی به معنی تک کلمه‌ای بودن آن نیست و ممکن است یک عبارت چند کلمه‌ای را شامل شود. برای مثال تصور کنید که شما برای سایت خود به دنبال استفاده از خدمات مشاوره سئو هستید. روند کار بسیار ساده است. وارد اینترنت شده و در گوگل عبارت مشاوره سئو را جستجو می‌نمایید. به این ترتیب نتایج حاصل از این جستجو به شما نشان داده می‌شود. این عبارت را می‌توان به عنوان یک کلمه کلیدی در نظر گرفت. هر کسب و کاری کلمات کلیدی خاص خود را دارد و هر جستجویی که در اینترنت توسط کاربران انجام می‌شود، قابلیت تبدیل شدن به یک کلمه کلیدی را خواهد داشت.

Meta Tag

Meta Tag یا برچسب متا اصطلاح دیگری است که در سئو به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد و یکی از ملزومات اصلی در سئو داخلی سایت محسوب می‌شود. متا تگ در واقع برچسب‌های روی صفحات سایت شما هستند که کاربر آنها را مشاهده نمی‌کند اما خزنده‌ها و ربات‌های گوگل امکان تشخیص آنها را دارند. خزنده‌ها با مشاهده این متا تگ‌ها از آن به عنوان یک معیار مهم برای رتبه دادن به شما در گوگل استفاده می‌نمایند. متا تگ‌های بسیار متعددی در محتوای سایت تعریف می‌شود. برچسب متن جایگزین عکس‌ها در محتوا، تگ اصلی صفحه و مواردی از این دست از جمله متا تگ‌های مهمی محسوب می‌شوند که استفاده از آنها می‌تواند تأثیر بسیار زیادی روی سئو سایت شما داشته باشد. این تگ‌ها می‌توانند اطلاعات خوبی برای درک بهتر موضوع سایت شما در اختیار خزنده‌ها قرار داده و سایت شما را به عنوان یکی از اولویت‌های جستجو معرفی کنند.

Meta Description

Meta Description یا متای توضیحات یکی از برچسب‌های متا در محتوای سایت است که می‌تواند هم تأثیر قابل توجهی روی سئو و هم تأثیر مستقیمی روی جذب مخاطب داشته باشد. اگر یک کلمه کلیدی در گوگل جستجو کنید، در زیر تیترهای اصلی هر سایت، یک توضیح مختصری درباره متن و محتوای آن ملاحظه می‌کنید. این توضیح مختصر با عنوان متای توضیحات یا متا دیسکریپشن شناخته می‌شود. این بخش از محتوای سایت شما در صورت جذاب بودن می‌تواند کاربران را به سمت ورود و کلیک روی سایت شما بکشاند. از این رو می‌تواند هم در نقش افزایش دهنده نرخ کلیک و بازدید سایت و هم برای بهینه کردن سئو سایت شما برای خزنده‌های گوگل مورد استفاده قرار بگیرد. البته لازم است تا در نوشتن این برچسب دقّت زیادی داشته و اصول و قواعد مربوط به آن را نیز رعایت کنید. در غیر این صورت نمی‌توانید نتیجه مطلوبی از آن کسب نمایید.

Impression

یکی دیگر از اصطلاحات تخصصی سئو، Impression است. در هر بار که کاربر کلمه کلیدی را در گوگل جستجو می‌نماید، یک سری نتایج برای وی به نمایش در می‌آید. هر سایتی ممکن است در این نتایج برای کاربر به نمایش درآید. به تعداد دفعاتی که یک وب سایت در نتایج گوگل برای کاربران به نمایش در می‌آید، فارغ از اینکه کاربر روی آن کلیک کند یا خیر، Impression اطلاق می‌گردد. این مهم یکی از مفاهیم بسیار مؤثر در سئو سایت‌ها است. البته باید مراقب باشید که آن را با CTR یا نرخ کلیک اشتباه نگیرید. در نرخ کلیک کاربر حتماً باید روی لینک وب سایت مورد نظر کلیک نماید، در حالی که در Impression نیازی به کلیک نبوده و تنها در صورت قرار گرفتن لینک وب سایت در نتایج جزء Impression آن شمرده می‌شود. یکی از قدم‌های اولیه برای اینکه بتوانید نرخ کلیک سایت خود را بالا ببرید، افزایش نرخ Impression است.

CTR

یکی دیگر از اصطلاحات سئو که اهمیت زیادی برای تجزیه و تحلیل شرایط سایت‌ها دارد، CTR است. CTR مخفف عبارت Click Through Rate به معنی نرخ کلیک است. تصور کنید که شما سایت خود را برای کلمه کلیدی پروژه سئو بهینه کرده و در حال حاضر از این حیث رتبه ۲ را در SERP گوگل دارید. CTR نسبتی است که نرخ افراد کلیک کننده روی سایت شما را بعد از جستجوی این عبارت نشان می‌دهد. تصور کنید که در طول یک روز ۱۰۰ نفر کلمه کلیدی پروژه سئو را جستجو نمایند. اگر از این ۱۰۰ نفر ۴۵ نفر روی سایت شما کلیک کنند، CTR سایت شما برای این کلمه کلیدی ۴۵ درصد خواهد بود. داده و اطلاعات مورد نیاز برای این بخش را نیز می‌توانید در گوگل سرچ کنسول در اختیار داشته باشید.

Bounce Rate

Bounce Rate یا نرخ پرش اصطلاحی است که به تعداد مخاطبین دفع شده از سایت شما در حین مطالعه محتوای آن اطلاق می‌شود. تصور کنید که کاربری برای مطالعه مقاله سایت شما مراجعه نموده است. در هر بخشی از مقاله این امکان وجود دارد که بدون ورود به صفحه‌ای دیگر از سایت شما، از صفحه مورد نظر خارج شود و به کل سایت شما را ببندد. این اتفاق باعث می‌شود بانس ریست سایت شما افزایش یابد. افزایش بانس ریت از نگاه گوگل به این معنی است که محتوای سایت شما برای کاربر جذاب نبوده و یک نمره منفی بزرگ محسوب خواهد شد. از این رو بایستی به دنبال ترفندهایی برای کاهش میزان بانس ریت در سایت خود باشید. برای این منظور می‌توانید از تکنیک‌های مختلفی مانند لینک دهی داخلی در سایت استفاده کنید. دقت کنید که در تعیین بانس ریت تنها خروج مستقیم کاربر از همان صفحه حساب می‌شود و با ورود کاربر به دیگر صفحات سایت شما، دیگر بانس ریتی رخ نخواهد داد.

Link

Link را هم می‌توان یکی از رایج‌ترین اصطلاحات تخصصی سئو دانست. لینک در واقع حلقه اتصال یک محتوا و یک صفحه در اینترنت با سایر صفحات و سایت‌ها است. تصور کنید که در نگارش یک محتوا در سایت خود هستید و تمایل دارید تا کاربر بعد از مطالعه کامل مقاله مورد نظر اقدام به ورود به صفحه دیگری کرده و مقاله دیگری را نیز مطالعه نماید. در چنین مواقعی لازم است تا مقاله اول را با یک لینک به مقاله دوم متصل نمایید.

لینک سازی هم در میان صفحات یک سایت و هم در میان سایت‌های مختلف قابل پیاده سازی است. بر همین اساس لینک‌ها به دو دسته لینک داخلی و لینک خارجی تقسیم می‌شوند. لینک داخلی لینکی است که بین صفحات داخلی یک سایت داده می‌شود و لینک خارجی، لینکی است که بین صفحات چند سایت مختلف داده می‌شود.

Backlink

Backlink یا معادل فارسی آن بک لینک به لینک‌های خارجی که به سایت شما داده شده اطلاق می‌شود. شما می‌توانید برای رونق کسب و کار خود و معرفی آن به افراد و کاربران بیشتر، از سایت‌های دیگر کمک بگیرید. قرار دادن لینک صفحات سایت شما در سایر سایت‌ها به اصطلاح بک لینک است. بک لینک یا لینک برگشتی دارای اصول و قواعد مختلفی است و لازم است تا کاربران در زمان استفاده از این تکنیک به تمام قواعد دقت کرده و حتماً با رعایت این قواعد از این ترفند استفاده نمایند. غیرطبیعی شدن بک لینک‌ها می‌تواند مشکلات زیادی برای سایت‌های اینترنتی به دنبال داشته باشد. ربات‌های گوگل در صورت متوجه شدن این موضوع خیلی سریع سایت شما را پنالتی کرده و آن را از دسترس خارج خواهند کرد. بک لینک اهمیت بسیار زیادی در سئو دارد و به عنوان تکنیک سئو خارجی یا Off Page Seo شناخته می‌شود.

Reportaj

یکی دیگر از اصلاحات تخصصی سئو که از مؤثرترین تکنیک‌های آن نیز محسوب می‌شود، رپورتاژ آگهی یا به اصطلاح انگلیسی آن Reportaj است. این تکنیک کارکرد بسیار جالبی را برای سایت شما به دنبال دارد. رپورتاژ به معنی تبلیغ مخفیانه سایت و خدمات شما در سایر سایت‌ها است. روش کار آن نیز بسیار ساده است. در این تکنیک شما یک محتوای جذاب درباره خدمات و محصولات خود را به نگارش در آورده و سپس آن را به همراه یک لینک به سایت و صفحه مربوط به خدمات خود در سایت دیگری منتشر می‌نمایید. مسلماً انتخاب سایت مورد نظر برای رپورتاژ اهمیت زیادی دارد و حتماً باید مطابق با اصول خاصی صورت گیرد. از یک طرف این سایت باید از نظر رتبه و تعداد بازدید در شرایط خوبی باشد و از طرف دیگر بهتر است از نظر موضوعی نیز محتوای مشابه با محتوای مورد نظر شما در آن وجود داشته باشد.

معرفی بهترین ابزارهای سئو

تحلیل و آنالیز سایت و سئو آن نیاز به استفاده از ابزارها و تجهیزاتی دارد و آشنایی با ابزار سئو نیز باعث می‌شود تا کاربران بتوانند در هرلحظه برای سنجش شرایط وب سایت خود اقدام کرده و آنالیز دقیقی نسبت به شرایط خود و سایر رقبا داشته باشند. در این بخش سعی داریم تا بهترین و کلیدی‌ترین ابزارهای آنالیز سئو و مزیت‌ها استفاده از آنها را به شما معرفی کنیم. دقت کنید که مسلط شدن به این ابزارها نیاز به وقت بسیار زیادی دارد. با این حال پیدا کردن شناخت نسبی آنها می‌تواند اولین قدم برای این آشنایی باشد.

Search Console

سرچ کنسول یکی از جذاب‌ترین و بهترین ابزارهای گوگل برای بهینه سازی سایت‌ها است. این سرویس علاوه بر اطلاعات بسیار زیاد و جالبی که از سایت خودتان در اختیار شما قرار می‌دهد در واقع به عنوان پنلی برای ارتباط شما با شرکت گوگل نیز عمل می‌کند؛ که با استفاده از آنها می‌توانید به بهینه سازی سایت و ثبت درخواست‌های خود برای ارتباط با گوگل بپردازید.

این ابزار در برخی موارد وجه اشتراک‌هایی هم با گوگل آنالیتیکس دارد اما مزیت‌های زیاد استفاده از این ابزار باعث شده تا خیلی از سئوکاران برای پروژه سئو از آن بهره‌مند شوند. مهمترین مزیت‌های دسترسی و استفاده از سرچ کنسول به شرح زیر است:

    • امکان معرفی نقشه سایت به گوگل
    • ایندکس کردن دستی و سریع صفحات سایت
    • امکان مشاهده نرخ‌های مختلف مربوط به سایت مانند CTR
    • مشاهده بیشترین تعداد کلیک روی کلمات کلیدی در سایت
    • ارائه درخواست برای ورود خزنده‌های گوگل به سایت
    • استخراج و شناسایی کلمات کلیدی پرترافیک خاص سایت شما برای بهبود و افزایش ترافیک سایت

و مواردی از این دست که می‌توان از آنها برای بهینه سازی سایت استفاده نمود.

Google Analytics

یکی از قوی‌ترین و به روزترین ابزارهای مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل سایت‌های اینترنتی گوگل آنالیتیکس است که دارای امکانات بسیار زیادی بوده و می‌توان از آن به صورت رایگان استفاده کرد. گوگل این سرویس را در اختیار مدیران سایت‌ها قرار داده تا با استفاده از آن به راحتی بتوانند نقاط ضعف و قدرت سایت خود را در گوگل پیدا کرده و برای تقویت کسب و کار اینترنتی خود از آن استفاده نمایند. به یاد داشته باشید که گوگل آنالیتیکس بیشتر در زمینه بازاریابی و فروش کاربرد دارد و امکانات بسیار زیادی را هم متناسب با این حوزه دارا است که برای معرفی هرکدام از آنها نیاز است تا یک مقاله جداگانه تحریر گردد. مزیت‌هایی مانند:

    • امکان تجزیه و تحلیل رفتار کاربران سایت
    • امکان تجزیه و تحلیل نرخ تبدیل
    • میزان بازدید سایت
    • شناسایی صفحات قدرتمند سایت
    • میزان بانس ریت سایت
    • تعریف Funnel
    • تعریف Goal های مختلف

و مواردی از این دست که به صورت رایگان در این ابزار در دست مدیران سایت قرار می‌گیرد.

MOZ

MOZ یک انجمن و سایت اینترنتی است که در سال ۲۰۰۴ بنا نهاده شده است. مدیران این سایت ارائه دهنده خدمات بهینه سازی سایت بوده و ابزارهای متعددی را در دسترس کاربران قرار داده است. سئوکاران ایرانی به شدن به استفاده از این ابزار گرایش دارند و از آن برای آنالیز سایت‌های رقبا در کلمات کلیدی مختلف استفاده می‌نمایند. البته ماز مزیت‌های بسیار زیادی دیگری را نیز در اختیار سئوکاران قرار می‌دهد. این ابزار در نسخه رایگان امکانات محدودی دارد و در نسخه پولی نیز می‌توانید از تمام مزیت‌های آن بهره‌مند شوید.

در حال حاضر این امکان برای کاربران ایرانی وجود دارد تا با استفاده از خدمات برخی از شرکت‌ها اقدام به خرید اکانت پولی MOZ کرده و از این اکانت برای پیش برد اهداف خود استفاده کنند. از مزیت‌های این سایت می‌توان به امکان مشاهده مواردی مانند آتوریتی سایت و صفحات آن، تعداد بک لینک‌های سایت خود و رقبا و مشخصات این لینک‌ها و مواردی از این دست نیز اشاره کرد.

Alexa

الکسا یک سیستم رتبه بندی سایت‌های مختلف جهان است. این رتبه بندی اهمیت بسیار زیادی مخصوصاً برای سایت‌های غیر محصول محور دارد که به دنبال جذب تبلیغات اینترنتی برای خود هستند. هرچقدر رتبه الکسا یک سایت بیشتر باشد، نشان از این دارد که سایت مورد نظر میزان بازدید بسیار زیادی دارد. این مهم باعث می‌شود تا قیمت تبلیغات در آن نیز بالاتر برود. الکسا از الگوریتم‌های مخصوصی برای رتبه بندی سایت‌ها استفاده می‌نماید. برای مثال افرادی که به دنبال این رتبه بندی هستند بهتر است حتماً منوی نوار ابزار الکسا را روی سایت خود داشته باشند. معیارهای رتبه بندی الکسا در برخی موارد شباهت‌هایی به رتبه بندی گوگل دارد و در حال حاضر روش‌های بسیار مختلفی برای ارتقاء رتبه در رنکینگ الکسا وجود دارد که خیلی از آنها اصلاً منطقی نبوده و نباید از آنها استفاده نمود. برای مثال ربات‌هایی هستند که خیلی سریع رتبه شما را در الکسا بالا می‌آورند اما این نحوه بالا رفتن در الکسا با همین سرعت دوباره شما را به زیر خواهد کشاند.

Ahrefs

یکی دیگر از ابزارهایی که می‌توان از آن برای آنالیز سایت‌ها و کسب اطلاعات عالی از آنها استفاده نمود، ahrefs است. این ابزار نیز امکانات بسیار زیادی در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند به راحتی درک درستی از شرایط سایت اینترنتی خود داشته باشند. برخی از مهمترین ابزارهای در دسترس در Ahrefs به شرح زیر است:

    • امکانات لازم برای تحلیل سایت‌های رقبا
    • امکان جستجوی کلمات کلیدی متناسب با موضوع سایت
    • امکان جستجو و بررسی بک لینک‌های موجود در سایت خود و رقبا
    • امکان بررسی و تحلیل محتوای سایت
    • امکان بررسی رتبه سایت‌ها در کلمات کلیدی مختلف

همان طور که ملاحظه می‌کنید، Ahrefs یک ابزار قدرتمند برای آنالیز سئو سایت‌ها است. این ابزار می‌تواند اطلاعات بسیار جالبی در اختیار کاربران قرار دهد. از این رو سئوکاران زیادی از امکانات آن بهره می‌برند. مجموعه کاملی از ابزارهای تحلیل سئو سایت در این پلتفرم در دسترس کاربران قرار دارد. Ahrefs و گوگل آنالیتیکس در واقع دو ابزار رقیب هستند که از اطلاعات آنها می‌توان برای تحلیل خود و رقبا استفاده نمود.